Koordinator Calculus Training Center
Brief info

Marija je projekt i event menadžer sa preko 10+ godina iskustva u ovom polju, a iskustvo je sticala radeći u privatnom, javnom i NGO sektoru. Radeći na poziciji menadžera događaja European Researchers' Night u Bosni i Hercegovini od 2014. godine, naučna zajednica ju prepoznaje kao osobu od povjerenja i spremnu za saradnju radi podsticanja i promocije nauke i drugih disciplina u svrhu stvaranja bolje saradnje između nauke i privrede.

Posebno ističe iskustvo u radu na NORBAS projektu, koji je za cilj imao izgradnju platforme za saradnju i razvoj visokoškolskih ustanova u Bosni i Srbiji (BAS) s Norveškom (NOR) kroz zajedničko obrazovanje i istraživanje, u saradnji sa preduzećima u ICT sektoru, s naglaskom na informacione tehnologije, telekomunikacije i obradu signala, u cilju jačanja njihove uloge u razvoju privrede i društvenom razvoju u obje zemlje.

Bila je angažovana u projektima za razvoj preduzetništva u školama, te u drugim različitim oblastima i projektima iz sektora zdravlja, zaštite životne sredine, ekologije i turizma. Zajedno sa saradnicima je učestvovala u razvoju modula za edukaciju iz pomenutih oblasti. Marija je bila menadžer Robokids centra, Centra za naprednu STEM edukaciju.

Vješta u pronalaženju rješenja, logistika i organizacija su joj srednje ime, a izražena empatija je njen adut. Rad u Calculus Training Center-u je inspiriše da zajedno sa saradnicima kreira plodno tle za uspostavljanje saradnje i programa koji će uticati na bolju budućnost.

logo footer

Calculus Training Center osnovala je u Banjaluci 2016. godine kompanija Prointer ITSS.
Calculus Training Center se inicijalno afirmisao za obuke i programe koji se odnose na Window Server sertifikaciju, namijenjenu osobama koje se bave projektovanjem, implementacijom, konfiguracijom i upravljanjem računarskim sistemima i Windows server infrastrukturom. S obzirom da se edukativni programi konstantno razvijaju, tako su i ciljevi Centra usmjereni na razvoj i unaprijeđenje. U skladu s tim, unaprijeđujemo i program Centra.