Provjeri svoje znanje!

Certiport

U maju 2020. godine, Calculus Training Center je postao Certiport testni centar i time je autorizovan da nudi i obavlja Certiport ispite.

Značaj ove autorizacije može biti ilustrovan podatkom da je Certiport svjetski lider u sertifikacijskim ispitima i praktičnim testnim rješenjima za akademske institucije, radnu snagu i korporativnea tržišta tehnologija.

Certiport je organizacija koja se bavi distribucijom ispita iz područja informaciono-komunikacionih tehnologija akademskim institucijama i kompanijma koje u svom poslovanju kreiraju strategije za unapređenje kompeticija na tržištu rada. Kroz svoje testne centre, trenutno obavlja više od 2 miliona sertifikacijskih testova godišnje širom svijeta, po istim standardima.

Putem ispitnog centra Certiport u Calculusu je moguće polagati sljedeće ispite:

MTA
Microsoft Technology Associate

MOS
Microsoft Office Specialist

ACA
Adobe Certified Associate

EC
Council Associate Certification

logo footer

Calculus Training Center osnovala je u Banjaluci 2016. godine kompanija Prointer ITSS.
Calculus Training Center se inicijalno afirmisao za obuke i programe koji se odnose na Window Server sertifikaciju, namijenjenu osobama koje se bave projektovanjem, implementacijom, konfiguracijom i upravljanjem računarskim sistemima i Windows server infrastrukturom. S obzirom da se edukativni programi konstantno razvijaju, tako su i ciljevi Centra usmjereni na razvoj i unaprijeđenje. U skladu s tim, unaprijeđujemo i program Centra.