Scratch programiranje
90,00 KM Mjesečna rata

Started on September 13, 2022 2 mjeseca

Scratch je programski jezik i razvojno okruženje za stvaranje igara, priča, animacija, muzike i drugih interaktivnih sadržaja na računaru. Ono po čemu je poseban je to što je posebno osmišljen kako bi bio pristupačan i zanimljiv djeci.

Kroz Scratch programski jezik, podstičemo djecu da istražuju, smišljaju i ostvaruju svoje zamisli, usput usvajajući osnove programiranja, matematike, vizuelnog i interaktivnog dizajna.

Programiranje u Scratchu potpuno je vizuelno. Djeca pišu programe tako što slažu gotove blokove u veće konstrukcije. Uz pomoć trenera Sebastian Zelić djeca će savladati programiranje u Scratch-u, a svakako usvojiti nova znanja u zanimljivom i zabavnom okruženju.
Namijenjeno djeci uzrasta 8-12 godina.

Mogućnost plaćanja u dvije rate!

Kreiraj sam/a svoju igru. Prijavi se već danas!

logo footer

Calculus Training Center se od svog osnivanja, 2016. godine, afirmisao za obuke i programe koji se odnose na Window Server sertifikaciju, namijenjenu osobama koje se bave projektovanjem, implementacijom, konfiguracijom i upravljanjem računarskim sistemima i Windows server infrastrukturom. S obzirom da se edukativni programi konstantno razvijaju, tako su i ciljevi Centra usmjereni na razvoj i unaprijeđenje. U skladu s tim, unaprijeđujemo i program Centra.