O nama

Calculus Training Center je edukativni i testni centar osnovan 2016. godine u Banjoj Luci. Vizija Calculusa se ogleda u konstantnom razvoju i unapređivanju edukativnih programa sa jedinstvenim ciljem: Znanje za sve!

Centar se prvenstveno afirmisao za Windows Server sertifikaciju, namijenjenu osobama koje se bave projektovanjem, implementacijom, konfiguracijom i upravljanjem računarskim sistemima i Windows Server infrastrukturom. Osim toga, Calculus ima programe za sve koji žele da odgovore na izazove današnjice ili da mijenjaju svoje zanimanje.

Od programa za IT PROfesionalce, preko PROučenje opštih kurseva za sve generacije, do interaktivnih programa PROkids za najmlađe, Calculus Training Center je postao oaza znanja za sve oblike učenja u različitim životnim dobima.

Svi koji streme profesionalnom usavršavanju, mogu provjeriti i licencirati svoje znanje u našim akreditovanim testnim centrima, Pearson VUE i Certiport.

Odgovorite spremno na izazove modernog doba i zajedno sa nama nastavite ulaganje u svoje znanje.

Jer Tvoje znanje, tvoj kapital!

Calculus tim

Upoznajte naš tim!

Milan Banika
Predavač
Milan Vlahović
Predavač
Tihomir Knežević
Predavač
Vladimir Perišić
Predavač
Đorđe Pejić
Predavač
Odgovori svakom izazovu

IT PROfesionalci

Imamo nove i unapređene programe za IT Profesionalce iz svih oblasti i realizujemo preko 500 specijalističkih kurseva.

Polaznici imaju mogućnost da prate nastavu iz različitih oblasti vodećih svjetskih vendora vođeni našim sertifikovanim trenerima kod nas u prostorijama Center-a, online ili na lokaciji prema zahtjevu klijenta. Takođe, obezbjeđena literatura i pristupanje laboratorijama je preduslov za uspješno savladavanje novih znanja i vještina neophodnih za profesionalno usavršavanje.

Naposljetku, ističemo mogućnost provjere znanja u ovlaštenim test centrima Calculus-a.

Tvoje znanje, tvoj kapital!

PROučenje – cjeloživotno učenje

Odlučili smo se da uvedemo i program Cjeloživotnog učenja, gdje želimo da pružimo mogućnost svim zainteresovanim licima koji imaju za cilj unapređivanje znanja, vještina i sposobnosti unutar lične, građanske, društvene i poslovne perspektive. Termin "cjeloživotno učenje" se odnosi na dobrovoljnu odluku o upisu na obrazovne kurseve ili za proučavanje teme po svojoj volji. Iako se ovaj pojam možda primjenjuje naročito na one koji su već stekli fakultetsku diplomu ili su ušli u radnu snagu, cjeloživotno učenje je od ključnog značaja za sve, bez obzira na dob ili nivo obrazovanja. PROučenje za sve.
Kreiraj budućnost

PROkids

Nismo zaboravili ni najmlađe, one čije vrijeme tek dolazi, a kojima ćemo kroz interaktivnu nastavu u okviru našeg Center-a omogućiti da već sada utabaju put ka blistavoj budućnosti. PROkids program osmišljen je tako da polaznici kroz zanimljive i interaktivne kurseve, te podršku iskusnih trenera iz oblasti koje nudimo unaprijede postojeće, a nauče nove vještine, te iskoriste maštu i slobodno vrijeme na kvalitetan način. Naš cilj je da najmlađi polaznici razviju sposobnost samostalnog rješavanja problema, razmišljaju "izvan kutije" i ostvare mogućnost da usvojena znanja primjenjuju u zanimljivom okruženju. Želimo da vrijeme provedeno u Calculus-u bude najbolji dio dana. Neka mašta postane stvarnost.

Želiš li da primaš Newsletter?

Ukoliko niste prijavljeni na naš newsletter, a želite dobijati sve naše obavijesti u vezi programa i edukacija, molimo da se prijavite.
logo footer

Calculus Training Center se od svog osnivanja, 2016. godine, afirmisao za obuke i programe koji se odnose na Window Server sertifikaciju, namijenjenu osobama koje se bave projektovanjem, implementacijom, konfiguracijom i upravljanjem računarskim sistemima i Windows server infrastrukturom. S obzirom da se edukativni programi konstantno razvijaju, tako su i ciljevi Centra usmjereni na razvoj i unaprijeđenje. U skladu s tim, unaprijeđujemo i program Centra.

Prijava na newsletter

Ukoliko niste prijavljeni na naš newsletter, a želite dobijati sve naše obavijesti u vezi programa i edukacija, molimo da unesete e-mail.