Trener
Brief info

Sebastian Zelić je fizičar, fotograf i videograf sa bogatim predavačkim iskustvom kako sa djecom, tako i sa odraslima. Već u ranom djetinjstvu ga je pokretala radoznalost, navodeći ga na pitanja o prirodi svakodnevnih pojava kao i principima rada uređaja i predmeta koji nas okružuju.

Ta radoznalost ga je dovela do odsjeka za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjoj Luci, odakle se kasnije prebacio na renomirani “Open University” u Milton Keynesu (Velika Britanija), gdje završava diplomski studij eksperimentalne fizike. Prisustvovao je velikom broju naučnih konferencija (StES, IAPS CERN i sl.). Bio je angažovan na nekolicini naučnih projekata, što je, uz mnoštvo pročitanih knjiga i završenih kurseva, produbilo njegovo razumijevanje fizike, sa naglaskom na fiziku čestica, kvantnu mehaniku, nanotehnologiju i kosmologiju. Osim svoje naučne strane, Sebastian je razvio i ljubav prema vizualnim i medijskim umetnostima, usljed čega u toku 8 godina završava preko 40 kurseva iz oblasti filmske i komercijalne videografije, kao i fotografije, te sada radi i kao freelance videograf i fotograf, akumulirajući brojna iskustva kroz mnoštvo projekata, od umjetničkog kratkog filma, preko muzičkog videa, do mnogobrojnih promotivnih videa i drugih foto i video angažmana.

Radio je i za informativno-zabavnu TV emisiju “Klik Show”, gdje je vodio i u samostalno izradio četverodijelni mini serijal koji se bavi sve popularnijom temom profesionalnog bavljenja Youtube videografijom. Pored nauke i vizualnih umetnosti, Sebastian je i muzičar. Završio je muzičku školu i svira klavir i gitaru, te pjeva. Njegovo iskustvo u muzici i zvuku dovelo ga je i do angažmana na poziciji spikera i glasovnog glumca za muzički studio “TAF”.

Voli životinje i zabavljačku umjetnost, te se u slobodno vrijeme bavi kreativnim pisanjem, glumom, fitnesom, psihologijom, razvojem dedukcijskih vještina i mentalizmom.

logo footer

Calculus Training Center se od svog osnivanja, 2016. godine, afirmisao za obuke i programe koji se odnose na Window Server sertifikaciju, namijenjenu osobama koje se bave projektovanjem, implementacijom, konfiguracijom i upravljanjem računarskim sistemima i Windows server infrastrukturom. S obzirom da se edukativni programi konstantno razvijaju, tako su i ciljevi Centra usmjereni na razvoj i unaprijeđenje. U skladu s tim, unaprijeđujemo i program Centra.