Politika privatnosti

Osnovni principi

Vaša privatnost nam je veoma važna. Prikupljamo samo podatke koji su neophodni u svrhu upisa na naše programe. Osigurali smo potrebne mjere zaštite prikupljenih podataka u skladu sa čl. 4 Zakona o zaštiti ličnih podataka Bosne i Hercegovine (“Sl. glasnik BiH”, br. 49/2006, 76/2011 i 89/2011 – ispr.).

Budite sigurni da vaše podatke ne ustupamo drugim poslovnim subjektima.

Koje podatke i na koji način prikupljamo?

Lični podaci koje prikupljamo od lica koja  su polaznici naših programa su oni podaci koji su potrebni za pružanje usluga. Mogu da se prikupljaju putem naše web stranice, putem obrazaca za kontakt, kroz ugovore o izvršenju usluga i kolačića.

Dio podataka u našim objektima prikupljamo video nadzorom u svrhu osiguravanja osoba i imovine po osnovu legitimnog prava pružaoca usluga, ne ugrožavajući osnovna ljudska prava polaznika i gostiju našeg Centra. Objekat je označen propisnim obavještenjem o video nadzoru.

Politika kolačića

Koristimo funkcionalne Google i Facebook analitičke kolačiće u svrhu unaprijeđenja naše stranice i korisničkog iskustva te analitiku posjeta našoj internet stranici.

Koja je svrha obrade podataka?

Sve obrade ličnih podataka koje sprovodimo su isključivo vezane uz pružanje usluga i informacija o našim uslugama.

Lične podatke prikupljamo na temelju zakonskih i ugovornih obaveza.

Ko ima pristup podacima?

Podacima pristupaju ovlašteni zaposleni u Prointer ITSS d.o.o. Banja Luka, odnosno Rukovodioci Calculus Training Centra, te zaposleni poput trenera, predavača, konsultanti i asistenti. Lični podaci se ni u kojem slučaju neće zloupotrebiti niti prodati, ili nezakonito ustupiti trećim stranama.

Mjere zaštite podataka

Unutar Calculus Training Centra se sprovode adekvatne tehničke i organizacione mjere zaštite sigurnosti ličnih podataka što je način i korišćenje istih; tačno, svrsishodno, cjelovito, povjerljivo i pouzdano.

Koja su prava ispitanika?

Polaznicima, tj. ispitanicima unutar našeg Centra osiguravamo sva prava prema Zakonu o zaštiti ličnih podataka Bosne i Hercegovine (“Sl. glasnik BiH”, br. 49/2006, 76/2011 i 89/2011 – ispr.).

U slučaju nejasnoća, te potrebe za više informacija, molimo da nas kontaktirate na info@calculus.ba ili na broj telefona +387 66  638 011.

logo footer

Calculus Training Center osnovala je u Banjaluci 2016. godine kompanija Prointer ITSS.
Calculus Training Center se inicijalno afirmisao za obuke i programe koji se odnose na Window Server sertifikaciju, namijenjenu osobama koje se bave projektovanjem, implementacijom, konfiguracijom i upravljanjem računarskim sistemima i Windows server infrastrukturom. S obzirom da se edukativni programi konstantno razvijaju, tako su i ciljevi Centra usmjereni na razvoj i unaprijeđenje. U skladu s tim, unaprijeđujemo i program Centra.