PROučenje

Tvoje znanje, tvoj kapital!

S obzirom da današnju eru predstavljaju stalne ekonomske, socijalne i tehničko-tehnološke promjene i brza tranzicija društva gdje se komercijalni svijet i moderno tržište rada konstantno suočavaju sa novim izazovima i velikim brojem prepreka na putu postizanja veće efikasnosti i produktivnosti, kreativnosti i konkurentnosti svojih subjekata, najviše treba da ulažemo u učenje i znanje. Stoga ističemo značaj konstantnog ulaganja u sebe i prihvatanja procesa učenja ili sticanja novih znanja, kako bi napredak i blagostanje društva postali konstanta.

Ideja cjeloživotnog učenja je jedan od mogućih i adekvatnih odgovora na današnje izazove u globalnom svijetu turbulentnih ekonomskih dešavanja.

Prvi razlog se temelji na ideji da u današnjem svijetu znanje predstavlja najbolji kapital, dok je drugi razlog taj da najbolji resurs u bilo kojem društvu predstavljaju ljudski, a ne prirodni resursi. Intelektualni kapital igra mnogo važniju ulogu kod razvoja društva.

Odgovorimo na izazove modernog doba i neka naš zajednički odgovor bude ulaganje u znanje jer je tvoje znanje, tvoj kapital.

Cjeloživotno učenje osim što obuhvata sve oblike učenja u različitim životnim dobima, označava kulturu školovanja koja omogućava ljudima da uče i istražuju oblasti koje ih zanimaju, da se usavršavaju kada i gdje god požele i tako izaberu način i metode učenja koje im najviše odgovaraju.

“Svako ko prestane da uči i obrazuje se već je ostario imao on 20 ili 80 godina.” Henri Ford

Cjeloživotno učenje je dobrovoljno, samomotivirajuće sa istaknutom željom za konstantnim znanjem i unapređenjem, uz prilagođavanje promjenjivim i neizvjesnim okolnostima, te odgovara različitim izazovima koje susrećemo kroz društvene promjene. Ukoliko se odlučite za cjeloživotno učenje, pospješujete svoje mogućnosti i znanje, te kreirate novog sebe, podstičete sopstveni rast i razvoj i povećavate obim svojih interesovanja, sposobnosti i kvalifikacija.

Predavači

Upoznajte naš tim!

logo footer

Calculus Training Center se od svog osnivanja, 2016. godine, afirmisao za obuke i programe koji se odnose na Window Server sertifikaciju, namijenjenu osobama koje se bave projektovanjem, implementacijom, konfiguracijom i upravljanjem računarskim sistemima i Windows server infrastrukturom. S obzirom da se edukativni programi konstantno razvijaju, tako su i ciljevi Centra usmjereni na razvoj i unaprijeđenje. U skladu s tim, unaprijeđujemo i program Centra.