FOTO by Sebastian Zelić

Da li ste znali da je preko 60% aktivnosti ljudskog mozga na razne načine posvećeno obrađivanju i interpretaciji impulsa dobijenih putem čula vida? Ne vjerujete?!

Razmislite i dajte odgovor na pitanje koliko odluka ste donijeli u proteklih 24 časa na osnovu onog što ste vidjeli. Koliko emocija vam je pobudilo nešto što ste ispratili pogledom?

Ako ste prirodni skeptik i volite naučne činjenice, izdvojićemo podatak koji možete pronaći u udžbenicima, a koji se tiče čula vida: u svakoj sekundi vaš mozak prima preko 11 miliona bita informacija samo kroz vaša čula, željeli vi to ili ne, a od čega čak 10 miliona bita pripada informacijama koje dobijate kroz oči. Upravo je to razlog zašto je svijet u kojem živimo podređen oku. 

Male tajne velikih majstora

Mi ćemo sa vama podijeliti „male tajne velikih majstora“, a baš te male tajne mogu biti odlučujući faktor za uspjeh vašeg biznisa, bilo da je on direktno vezan za navedena zanimanja ili ne. 

Osobi koja poznaje tajne fotografije, kadra, odnosa i komplementarnosti boja, te kako čisto i uvjerljivo pružiti željenu poruku kroz sliku ili pokretne slike, tj. video, otvoren je širok spektar poslovnih mogućnosti.

Fotografska kao i filmska industrija, komercijalna videografija, svi oblici oglašavanja, ali i umjetničko izražavanje samo su početak.

Znanja o fotografiji i videografiji pospješuju uspjeh i širenje bilo kakve ideje, razvoj biznisa, i stvaranje promjena. Sve što trebate je naučiti kako iskoristiti čulo vida. 

Skriveni majstori koji stvaraju filmove, reklame, vijesti, slike, plakate i slične sadržaje koji nas kroz naše oči hrane znanjem i inspiracijom se bave zanimanjima iz široke oblasti fotografije i videografije.

Veća šansa za uspjeh

Ako već imate svoj biznis, znaćete kako ga oglasiti upečatljivo i efikasno. Ukoliko uređujete interijer vaše firme ili oblikujete ponudu, znanje o psihologiji ljudskog procesa gledanja, te djelovanja i komplementarnosti boja, učiniće svaku vašu djelatnost uspješnijom.

Vaše oglašavanje kroz društvene medije, webstranice ili bilo koji drugi način postaće djelotvornije, jer ćete znati kako komunicirati putem „slike“.

Da sumiramo, fotografija nije samo lijepa Instagram slika, a videografija nije samo dobar film. Kaže se da slika govori milion riječi.

Naučite kako da njome poručite ono što želite, jer, sjetite se prve rečenice ovog teksta, čak 60% ljudskog uma razmišlja kroz slike.

Steknite znanje kako upravljati tim slikama i svijet ćete, gledati „novim očima“.

logo footer

Calculus Training Center se od svog osnivanja, 2016. godine, afirmisao za obuke i programe koji se odnose na Window Server sertifikaciju, namijenjenu osobama koje se bave projektovanjem, implementacijom, konfiguracijom i upravljanjem računarskim sistemima i Windows server infrastrukturom. S obzirom da se edukativni programi konstantno razvijaju, tako su i ciljevi Centra usmjereni na razvoj i unaprijeđenje. U skladu s tim, unaprijeđujemo i program Centra.