Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je Calculus Training Center akreditovan Pearson VUE Select testni centar!

Uspjeli smo da postignemo da se Testni centar nadogradi i dobije status SELECT i po tome smo jedinstveni u BiH.

To znači da ste u našem Centru pored dosadašnjih klijenata, kao što su vodeći vendori poznati u IT svijetu, u mogućnosti da se testirate na PMI, ISC2, GMAT, PTE, gdje je akcenat na PTE Home i PTE Academic ispitima.

Polaganjem PTE A, stičete sertifikat koji ujedno znači i vizu za novi početak koja omogućava rad, studiranje ili život u UK, Australiji i Novom Zelandu. 

Nakon polaganja testa u našem testnom centru, rezultat očekujte najviše za 5 dana.

Ispit se u potpunosti izvodi kompjuterski, pod nadzorom sertifikovanog administratora Pearson VUE testnog centra.

Ispit možete zakazati sami preko Pearson VUE na pearsonpte.com ili nas kontaktirati u naš testni centar da Vam pomognemo oko termina ili drugih detalja za koje smo akreditovani da ih podijelimo.

Za PTE ispite smo rezervisali termine do kraja godine i isti će biti vidljivi na pearsonpte.com.

Na ovaj korak smo se odlučili zbog izvrsne prilike koja je ovim procesom omogućena i koja će biti dostupna svim građanima naše zemlje. 

Za većinu poslova je potrebno profesionalno poznavanje jezika, koji je osnov za neometano funkcionisanje i kod nas, a zahvaljujući ovom sertifikatu imate priliku da se okušate u razvijenijim zemljama. Naša želja je da  olakšamo taj proces svima koji su donijeli odluku da pokušaju naći zaposlenje izvan naše zemlje, da studiraju u inostranstvo ili da se priključe članu porodice koji već boravi i radi u inostranstvu.

Ako se pitate kako se pripremiti za PTE ispite, odgovor je LAKO! 

Osim što ćemo preporučiti da se edukujete u nekoj od škola za jezike, bilo gdje u BiH, Pearson VUE ne uslovljava nikoga da pohađa klasičnu nastavu. Za polaganje PTE ispita možete da imate tutora ili da učite sami. 

Uz nas u bolju budućnost.

logo footer

Calculus Training Center se od svog osnivanja, 2016. godine, afirmisao za obuke i programe koji se odnose na Window Server sertifikaciju, namijenjenu osobama koje se bave projektovanjem, implementacijom, konfiguracijom i upravljanjem računarskim sistemima i Windows server infrastrukturom. S obzirom da se edukativni programi konstantno razvijaju, tako su i ciljevi Centra usmjereni na razvoj i unaprijeđenje. U skladu s tim, unaprijeđujemo i program Centra.