Predavač
Brief info

Milan Banika je diplomirani inženjer za informacione tehnologije sa više od 15 godina profesionalnog iskustva i angažmana u IT oblasti. Posjeduje nekoliko sertifikata iz domena upravljanja klijentskom i serverskom Microsoft infrastrukturom, a takođe je i sertifikovani revizor za informacione sisteme (CISA).

Karijeru je započeo 2003. godine u kompaniji Aneks kao serviser klijentske, serverske i mrežne opreme. Nakon toga prelazi u Integral Inženjering korporaciju gdje je radeći na poslovima sistem administratora i administratora za baze podataka proveo više od 4 godine. Svoj dalji angažman nastavlja u Poreskoj upravi Republike Srpske gdje je na mjestu sistem inženjera radio 5 godina. U tom periodu se prvi put susreće sa Microsoft proizvodima iz System Center familije, između ostalog i sa Configuration Manager alatom (tada aktuelna verzija 2007 R3). Nakon Poreske uprave karijeru nastavlja u UniCredit Bank Banja Luka na radnom mjestu IT specijaliste, a poslednje dvije godine u banci je proveo na poziciji šefa IT infrastrukture. I sada, u skladu sa potrebama i zahtjevima IT okruženja koje održava, svakodnevno koristi Configuration Manager u njegovoj trenutno aktuelnoj verziji.

logo footer

Calculus Training Center se od svog osnivanja, 2016. godine, afirmisao za obuke i programe koji se odnose na Window Server sertifikaciju, namijenjenu osobama koje se bave projektovanjem, implementacijom, konfiguracijom i upravljanjem računarskim sistemima i Windows server infrastrukturom. S obzirom da se edukativni programi konstantno razvijaju, tako su i ciljevi Centra usmjereni na razvoj i unaprijeđenje. U skladu s tim, unaprijeđujemo i program Centra.