Calculus trening centar i Centar za digitalni razvoj započeli su saradnju tokom koje će se u okviru programa Moja Digitalna Akademija, koji je dio edukacija CDR-a, raditi na unapređenju kvaliteta neformalnog obrazovanja kroz zajednički projekat Cjeloživotnog učenja. Početak realizacije edukativnih programa iz oblasti Cjeloživotnog učenja počinje od sredine septembra tekuće godine.

Oba partnera na ovom projektu ističu da je realizacija programa od izuzetnog značaja za razvoj znanja i zanimanja čija će se praktična primjena na tržištu rada značajno povećati u bliskoj budućnosti.

Sporazumom je dogovoreno da se zajedničkim naporima programi obuke usklade na način da polaznici programa nakon završetka, u potpunosti budu spremni na izazove koje nam nosi budućnost.

Polaznici projekta Cjeloživotnog učenja imaće priliku da nastavu pohađaju kako u klasičnoj tako i u online varijanti. Klasična nastava održavaće se na lokaciji Calculus-a.

Znanja i zanimanja koja proizađu iz ovih programa omogućavaju polaznicima kurseva bolje rezultate u daljem radu, primjenjiva znanja, profesionalni pristup, kao i mogućnost zaposlenja na domaćem i/ili inostranom tržištu rada.

Bitno je napomenuti da svi poslovi i zanimanja obuhvaćeni ovim obukama imaju mogućnost da se obavljaju „remote“, tj. od kuće, jer su alati za obavljanje istih laptop i dobra internet konekcija.

Više informacija o programima uskoro.

logo footer

Calculus Training Center se od svog osnivanja, 2016. godine, afirmisao za obuke i programe koji se odnose na Window Server sertifikaciju, namijenjenu osobama koje se bave projektovanjem, implementacijom, konfiguracijom i upravljanjem računarskim sistemima i Windows server infrastrukturom. S obzirom da se edukativni programi konstantno razvijaju, tako su i ciljevi Centra usmjereni na razvoj i unaprijeđenje. U skladu s tim, unaprijeđujemo i program Centra.