Minecraft: Education Edition avantura

Tokom ovog ljeta očekuje te nevjerovatna avantura u Calculus Training Center-u.

Calculus te vodi na nezaboravno putovanje u svijet programiranja u Minecraft okruženju. S obzirom na to da smo Microsoft partneri i imamo status Global Training partnera, kroz program Education Edition u mogućnosti smo da obezbijedimo intenzivno učenje u okviru ljetnjeg kampa Minecraft: Education Edition.

Ukoliko te još nismo uvjerili, čitaj dalje ili nam jednostavno vjeruj na riječ i registruj se odmah.

Zanima te ishod kursa?

Minecraft: Education Edition nije klasični Minecraft koji je dostupan na uređajima koji imaš. Ovo je licenciran program koji se u svijetu koristi za učenje programiranja i pomaže polaznicima da „otključaju“ kretivnost i uče kroz igru.

Мinecraft: Еducation Edition transformiše obrazovanje širom svijeta.

Ovaj šestodnevni kurs će se održavati u grupama koje su raspoređene u periodima od 17 do 19 časova i od 19 do 21 čas. Kurs će se odvijati 6 dana, kroz termine u trajanju od 2 sata dnevno u periodu u kojem pohađaš nastavu.

Program je prilagođen predviđenom vremenu i uzrastu, te su polaznici u mogućnosti da kroz 16 školskih intenzivnih časova upoznaju i savladaju kreativno okruženje Minecraft-a.

Detaljnije o planu kursa:

Ovaj ljetnji kamp je baziran na programiranju u Minecraft okruženju, dizajniran tako da se stvori jaka atmosfera zajedništva i posvećenosti istoj ideji i rješavanju zadataka i problema koji se poistovjećuju sa situacijama u realnosti. Polaznici kursa uče, stvaraju, ali se istovremeno i zabavljaju kroz 3D scenarije. Upravo ti imaš priliku istovremeno da programiraš i istražuješ, stvaraš i daješ doprinos dok uporedo saznaješ nove činjenice iz raznih nauka, razvijajući nove vještine i učiš da se kreativno izraziš unutar svijeta koji gradiš.

Ovaj intenzivni kurs koji smo osmislili za tebe je idealno mjesto za zabavu i učenje gdje ćeš iskusiti zajedništvo, inovativno imerziono učenje, rješavanje problema kroz posvećenost ideji i zajednički pristup istom problemu. Naučimo da mislimo izvan okvira.

Šta možeš programirati u Minecraft okruženju?

Naučićeš da upravljaš kretanjem agenta u 3D svijetu, spašavaćeš kornjače i pomoći im da se vrate u more gdje saznaješ više o ekosistemima, sprečavaš požar pomažući vatrogascima, vraćaš majci polarnoj medvjedici njeno izgubljeno mladunče. Možeš naučiti više o globalnom zagrijavanju, izgraditi prirodno stanište za pande, upoznati planete, udaljenosti između njih pa čak sletjeti na Mars.

Nakon što završiš kurs imaš mogućnost da se prijaviš i takmičiš i možda baš ti osvojiš neku od nagrada koje smo spremili.

O čemu se radi?

Po završetku kursa, svim Minecraft avanturistima dodjeljujemo sertifikate. Zatim slijedi događaj koji će te potpuno oduševiti: BESPLATNI Minecraft hakaton za sve koji se prijave.

Potpuno BESPLATNO učešće u Minecraft: Education Edition hakatonu koji se organizuje nakon završenog ljetnjeg kampa.

Nakon završene ljetnje škole svi prijavljeni učenici imaju pravo da se takmiče na našem hakatonu unutar timova koje formiramo nakon što se rok za prijavu zatvori.

Minecraft hakaton?

Hakaton je događaj takmičarskog duha koji organizujemo s jedinstvenim ciljem:

Da se zabavimo i nagradimo posvećenost i učenje najboljih.

Više o takmičenju pročitati ovdje.

Čekamo vas da zajedno provedemo konstruktivno vrijeme gdje ćemo spojiti ugodno s korisnim, uz zabavno programiranje.

Provedite ljeto sa nama i usput naučite da programirate šareni svijet Minecraft-a.

Cijena kursa: 80,00 konvertibilnih maraka

Uzrast: 12-14 godina

Pol: nevažno, ali posebno bodrimo djevojčice! 🙂

Datumi početaka:

12. 7. 2021.

19. 7. 2021.

26. 7. 2021.

2. 8. 2021.

9. 8. 2021.

Trajanje kursa po grupi: 6 dana

Trajanje po terminu: 2 sata

Ukupno časova: 16 (školskih časova)

Grupa: do 10 učesnika

Kontakt nađi na: https://calculus.ba/kontakt/

logo footer

Calculus Training Center se od svog osnivanja, 2016. godine, afirmisao za obuke i programe koji se odnose na Window Server sertifikaciju, namijenjenu osobama koje se bave projektovanjem, implementacijom, konfiguracijom i upravljanjem računarskim sistemima i Windows server infrastrukturom. S obzirom da se edukativni programi konstantno razvijaju, tako su i ciljevi Centra usmjereni na razvoj i unaprijeđenje. U skladu s tim, unaprijeđujemo i program Centra.